Smaka på Japan

God morgon!

Jag skriver till dig idag för att det finns en sak  jag vill dela med dig. Keiko är min nära vän. Vi träffade 2006 i Tokyo. Sedan dess blev vi som systrar. Det var Keikos idé att göra min födelsedagsfest i år. Jag brukar inte ha fest annars.

Keiko kom hit i måndagskväll. Hon berättade att hennes dotter Inna är i Ghana och blev skadad av trafikolycka. Då visste hon inte hur skadad dottern var. Sedan dess Keiko och Inna kommunicerade varandra varje dag och förstått Innas kondition. Idag besöker Keiko Ghana ambassaden i Danmark för att skaffa akut visum. Keiko ändrade sin plan igårkväll. Hon ska åka till Ghana att se Inna direkt efter min fest.

Läs gärna den här sidan innan du kommer på lördag.

https://akikofridbyra.com/en-del-av-jorden/inna/
Och om det är möjligt gärna ta med dig några barnkläder som Keiko kan ta med sig till Ghana. Bara sommar kläder behövs.

Som sagt, jag vill inte ha present. Men Tacksam om du vill ge lite donation till Inna och Keikos resa till Ghana.
🙏 Tusen tack.

Vi ses på lördag efter 15 ☺️ på Kvarngatan 8 i Osby. Tills dess, ha det bra! Från Akiko

Akiko flyttade från Japan till Osby våren 1993, och har arbetat med miljöfrågor. Hon tänkte inte så mycket på hemlandets kultur tills hennes kompisar började besöka henne från Japan. Mer och mer märkte hon att hennes syn på miljön påverkats mycket av hennes uppväxt i Japan.

Akikos familj driver Judo gym och Honetsugi (Judo terapi) sedan farfars tid. På gymmet, innan Judo träningen, sitter alla på golvet vända mot Kamidana (Shintoismens altare), blundar en minut för att fokusera, och samtidigt be gudarna om styrka. Hemma fanns både Kamidana och Butsudan (Buddhismens altare) och i köket fanns Oinarisama (Rävarnas gudom).

Akiko praktiserar ingen särskild religion, men märkte att gamla traditioner hjälpte henne i vardagslivet mer än hon var medveten om. Den traditionella japanska kulturen innehåller mycket respekt för naturen och våra förfader, vilket leder till en mer harmonisk levnad. Smaka på Japan i Osby ska bli ett tillfälle att smaka på den kulturen.

SPJ 2016

SPJ 2017

SPJ 2018

SPJ 2019

SPJ 2020

Valuta: SPJ